Kaffir Limette
Kaffir Limette
Kaffir Limette
Kaffir Limette
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Kaffir Limette

Citrus hystrix - Číslo tovaru 6683617
Obsah balenia:1 ks
Rastlina pochádza z Juhovýchodnej Ázie, jej veľkou výhodou je, že okrem ovocia sa dá konzumovať aj šupka a šťava rastliny. Na jar sa z jej listov šíri prekrásna vôňa. Ovocná dužina je aromatická. Listy sa v kuchyni dajú použiť podobne ako bobkový list, jedlá získajú pikantnú, citrónovú chuť. Je najdôležitejšou ingredienciou ázijskej kuchyne. Je to silná a dekoratívna rastlina. Neustále kvitne a rodí. Dorastá do výšky 1 m. Dodávame silné rastliny v kontajneroch.
11,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Apríl začiatok - Október koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko slnečné
Doba výsadby Apríl začiatok - Október koniec
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Voňavé áno
Výška dospelej rastliny 100 cm
Stanovisko: Slnečné, teplé a chránené Pôda: Slabo kyslá (hodnota pH od 5,5 do 6), priepustná Hnojenie: Od mája do augusta raz za každých 14 dní hnojivom na citrusy ( dodržať priložený návod) Zálievka: Dodržiavať pravidelnú zálievku nevápenatou odstátou vodou. Neznáša mokré korene, nesmie zostať voda v miske pod kvetináčom. Je prospešné rosiť rozprašovačom. Listy: Zelené – voskovo lesklé. Môžu sa využiť ako bobkový list – majú citrónovú arómu. Listy môžu v zime čiastočne opadať. Kvety: Malé, biele a voňavé Ovocie: Malé, relatívne šťavnaté a aromatické Rez: Vo všeobecnosti nie je potrebné – ale ak rastlinka vyžaduje je ich možné na jar skrátiť (rezom na správny rozmer) – nové kvety sa začnú tvoriť až v nasledujúcom roku. Výška: Cca 1 m Prezimovanie: Nie je zimovzdorná. V zime rastlina potrebuje svetlé miesto s teplotou okolo +15 °C (nie menej) TIP: Plody i aromatické listy sú jedlé
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené