Ananásová marhuľa s voľným koreňom
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Ananásová marhuľa s voľným koreňom

Prunus armeniaca - Číslo tovaru 4481199
Obsah balenia:1 ks
Zlatožlté plody sú stredne veľké, šťavnaté, sladké, s príjemnou chuťou a s miernou ananásovou arómou. Silno rastúci strom, odolný voči chorobám. Svoje ovocie prináša pravidelne a hojne, dobre znáša sucho aj zimné mrazy. Doba dozrievania začiatkom júla, samoopelivá.
16,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Október stred - Apríl koniec

Už prijímame objednávky!

Doba kvitnutia marec, apríl
Doba výsadby Október stred - Apríl koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania júl koniec
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: slnečné, chránené proti vetru, teplé, neskoré mrazíky by mohli poškodiť kvety. PÔDA: Humózna, priepustná, bohatá na živiny - marhule majú vysokú spotrebu živín. V období pred tvorbou plodov / 3 týždne / nesmie táto drevina, hoci len prechodne, vyschnúť. Nedostatok vody by mal za následok malé alebo nezrelé plody. Pri veľkých horúčavách rastlinu chránime mulčovacou vrstvou pred vyschnutím a udržujte pôdu vlhkú. Mokrá a studená pôda nie je vhodná. VÝŠKA: zhruba 3 -4 metre. RAST: Strom je stredného rastu s rozložitou korunou. KVETY: Apríl – máj. Biele až ružové kvety. Prvé kvety, eventuálne plody od druhého roku. Samoopelivá. PLODY: Dozrievajú v júli. Plody sú stredne veľké, guľovité až oválne. Šupka je žltá, na slnečnej strane oranžová, jemne ochlpené. Povrch môže byť hrboľatý. Dužina je žltá, šťavnatá s ananásovým podtónom. HNOJENIE: Na jar hnojivom na ovocné dreviny. REZ: Po zbere odstráňte suché a choré konáre. Spravidla nie je rez potrebný, ale skracovanie alebo formovanie potrebné. PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, oblasť koreňov mulčovat alebo zakryť čečinou. UPOZORNENIE: Na začiatku pestovania pripevníme ku kmienku oporu, ponecháme ju tak dlho, kým rastlina nevytvorí dostatočne silný kmeň (môže trvať aj niekoľko rokov). Vhodná je širšia latka umiestnená ku kmienku z južnej strany, aby nedošlo k popraskaniu kmeňa vplyvom jarných nočných mrazíkov, v kontraste s prudkým slnečným svitom počas dňa.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené