Top Taste slivka s voľným koreňom
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Top Taste slivka s voľným koreňom

Prunus domestika 'TopTaste' - Číslo tovaru 4482624
Obsah balenia:1 ks
Patrí medzi najchutnejšie slivky sveta! Mimoriadne sladká, príjemná korenistá chuť. Veľké plody dozrievajú v prvej polovici augusta. Obdobie zberu sa môže predĺžiť, plody neopadávajú. Do rodivosti vstupuje skoro, rodí bohato a pravidelne. Odroda netrpí hubovými chorobami, preto je obľúbená aj na biopestovanie. Dodávame s voľným koreňom. Čiastočne samoopelivá.
16,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300-400
Doba dozrievania august koniec
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: Slnečné, polotienisté PÔDA: Výživná, vlhká, priepustná HNOJENIE: Na jar hnojivom na ovocné dreviny, dbať na dávkovanie VÝŠKA: 3-4 m, odporúčame priestor 3-5 metrov RAST: Stredne bujný, zaoblená koruna. KVETY: Apríl - máj, biele PLODY: Skorá odroda dozrievajúca v septembri. Stredne veľké až veľké, oválne plody. Šupka tmavo modrá, dužina žltá a dobre oddeliteľná od kôstky. Plody sú šťavnaté a veľmi sladké. Vhodné na priamu konzumáciu, na prípravu marmelády alebo lekváru. Plody aj po dozretí dobre držia na strome, neopadávajú. Čiastočne samoopelivá. Pre vyššie výnosy odporúčame výsadbu druhej slivky v okolí. REZ: Najlepšie plodí na 2-3 ročnnom dreve. Môže sa ľahko udržiavať rezom, najlepšie po odkvitnutí. V prípade dostatku priestoru odporúčame voľný rast. Mladým stromčekom je dobré vytvarovať korunu - skrátiť dlhé výhony asi o tretinu a odstrániť tenké vetvičky. Strom potom dobre a súmerne zmohutnie a konáre lepšie unesú ovocie. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná, mulčujeme listím alebo posekanou trávou POZNÁMKA: Pri výsadbe postavíme k stromu opornú tyč a ponecháme ju tak dlho, kým kmeň nebude dostatočne silný.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené